tiistai 28. syyskuuta 2010

Puujalka

Kaadeltii vähä kevääl puita Pasin kans tai siis puuta, joka oli kuivanut pystyyn. Se oli juurineen alastulossa. Ei mikään kovin iso, mutta siinä se jökötti alastulossa. No ensin sahattiin juuret poikki paitsi 2 isointa joita emme saaneet kokonaan. Haluttiin taljalla kaataa puu juurineen. Sitte vaa taljaa kireämmälle ja koittamaan, jos vaikka kaatuis. Puu alkoi halkeamaan tyvestä joten tutkailimme mikä juuri ottaa vielä kiinni. Vähän vielä sahaa ja sitten ruvettiin työntämään sitä nurin korkeammalta. Sitte se kaatui. Runko osui kaatuessaan kiven päälle ja nosti juurakon pystyyn. Suurin sahaamamme juurentunkä terävine reunoineen kääntyi 180 astetta ja osui suoraan allekirjoittanutta polven syrjään(ku piti siinä vieressä fiksusti ihmetellä et nyt kaatuu). 5mm lumpiosta sivuun. Oksennusta siinä meinas pukata ja odotti vaan et alkaako housun puntti tuntua kohta märälle verestä? Ei tuntunnu ja punttia ylös vaa nopeast ja kattomaa jälkeä. Ei näyttänny pahalle ja kipuakaa ei oikee tullu mut veteläks veti. Juurentyngän toinen puoli oli raksasahasta johtuen pyöristynyt sahatessa ja toinen reuna oli revennyt aika ilkeän näköseks. Osu sitte se Pasin vähingossa pyöristämä puoli! Pasi tajus heti tuoda lunta ja pitelin sitä siin 10 minsaa ja sitte vaa kinkasin äkkiä kotii ennen ku turpoaa. Kotona otin vielä lunta pihalta muovipussii ja makasin jalka kohollaa sohvalla puoltoist tuntii ja avot! Ei turvotusta! Vähä se ol kipiä ja komee musta arpi jäi muistoks! Ainii kiipesin siihen sektorille eilen ensinousun. Toinen klassikko Harjuun. Istari katon yli ja kuumottava toppaus. Ehk 7B? Tai 6a! ;)

Jeesus tulee pian ja hakee omansa

Vihdoin ja viimmein. Se oli aika vanha projekti.Muistan, kun joskus tooosi kaun sitten kokeiltiin muuveja. Silloin pystyin tekemään ehkä just ja just 2 muuvia! Antton kiipesi joitain vuosia sitten kyseisen linjan, mutta ei aloittanut katon alta. Joten pikku lisä hienoon linjaan. Ehdottomasti yksi Harjun klassikoista. Nimi tulee kirjoituksesta, jonka joku on maalannut katon alle seinään. Videossa näkyy osa tekstistä! Taas rajoilla oltiin joten vaikeusasteesta en oikeen osaa sanoa muuta kun yli 7A, ehkä 7B? Puolet ongelmasta kiipesin viimme vuonna ja viimme syksynä parantelin alastuloa. Ensin kiipesin seisomälähdön muistitin virkistämiseksi. Muuvien ollessa hallussa, melko hyvin se meni tokalla yrkällä. Nyt oli monta pädiä sekä spottaajia joten ei pelottanut yhtään. Viimmeisessä vaikeassa muuvissa alla on kunnon selänrikkojakivi!

tiistai 21. syyskuuta 2010

Happotorni!

Louhoksen viimmeisin projekti tuli kiivettyä. Nimeksi tuli Happotorni paikallisen kerrostalon mukaan. Asukkaat ovat kuulemma viettäneet hapokasta elämää kyseisessä talossa. Reitti alhaalta katsottuna näytää tornilta ja kiipeilykin voi olla vähän hapottavaa joten ajattelin nimen sopivan reittiin. Olen nimennyt Louhoksen reittejä paikallisten legendojen tai paikkojen mukaan, sillä se mielestäni sopii hyvin paikallishenkeen ja muillakin riittää ihmeteltävää. Vaikeutta ajattelin reitillä olevan 7b/c osastoa. Vaikeaa on omien reittien greidaus, koska niitä tulee jauhettua paljon ennen ensinousua. Kosketus vaikeuteen häviää. Muutenkin reitti on päällekaatuvaa ja useammat reittini Louhoksella ovat pystysuoraa teknistä kiipeilyä, seikka joka vaikeuttaa Happotornin vaikeusasteen antamista huomattavasti. No konsensus määrää mihin greidi asettuu. Tervetuloa kokeilemaan!